As of mid-August, there has been a new energy in the air while enjoying the company of friends and family in the beautiful Robins Room and Garden Café at the Lewis Ginter Botanical Garden.

Both rooms are in the Visitor’s Center, a building designed by Glavé & Holmes in 1999 in association with Cooper, Robertson & Partners. With more than 350,000 annual visitors, the Garden is continually providing a beautiful setting to the Richmond community for events, daily strolls, and environmental education. After 15 years of heavy use, it was time for revamping the Robins Room and the Café.

The Robins Room is primarily a venue for wedding receptions and corporate meetings. Before the interior renovation, this used to be known by most of the brides as “the pink room.”


The Robins Room, Before

While re-envisioning the space, our team drew on the language of the 18th Century English picturesque landscape school. Small garden pavilions, lattice work, and, of course, beautiful botanicals motivated each aspect of the design. Colors were inspired by the Garden’s collection of botanical watercolors by artist Alexandre Descubes exhibited in the Café.

Structured elegance – that was the embodiment of the Robin’s Room. Our team selected an Adam inspired wallpaper, classical paint colors, and a custom Axminster carpet to transform the space.

Robins Room after

The Robin's Room, After

The Robins Room, After

The Café opens to a beautiful terrace with a view overlooking the Central Garden and Conservatory. It is open daily for lunch and is also used as a reception space.

Cafe, Before

Café, Before

Cafe, After

Café, After

“Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you.”
― Frank Lloyd Wright